Застраховката е предназначена за юридически лица, чиято дейност предполага превоз на парични средства в брой (банки, финансово-брокерски къщи, обменни бюра, инкасиране). Предмет на застраховката са парични средства, които са собственост или за които Застрахованият носи отговорност, по време на техния превоз от каса до каса. Застраховката се сключва при спазване на определени изисквания за условия на превоза в зависимост от лимита за единичен превоз.

Покрития
Нанесени щети и загуби на парични средства вследствие грабеж съгласно чл. 198 от Наказателния кодекс). По договореност покритието може да бъде разширено и по отношение на вредите вследствие грабеж при приемане, предаване, пренасяне, товарене или разтоварване във връзка с превоза, и/или при пожар по време на ПТП на траспортното средство, с което се извършва превоза.
Застрахователната сума – лимит на обезщетение
По застраховката се определят лимити на отговорност за единичен превоз и агрегатен лимит за всички превози през периода на застраховката.

Какво предлагаме ние?
Пълната гама на продукта предлагана на Българския застрахователен пазар от нашите партьори (виж. Партньори), Изготвяне на специалнопредложение за Вас, отговарящо напълно на Вашите изисквания.
Да получите компетентен отговор на конкретен въпрос свързан със застраховката.